2024 Servicii dedicate infiintarii si modificarii.

  • Gazduire sediu social, de la 500 lei/an cu posibilitatea de prelungire, in toate sectoarele si in alte judete;
  • Modificari actionariat (cesiune parti);
  • Schimbare administrator/actualizare date asociat si administrator;
  • Schimbare sediu social/prelungire;
  • Schimbare obiect de activitate principal/secundar;
  • Schimbare denumire SRL/ PFA;
  • Completare domeniu de activitate/autorizare coduri CAEN;
  • Infiintare/radiere punct de lucru;
  • Suspendare activitate SRL/ PFA/ II;
  • Radiere SRL/ PFA/ II.

„Expertiză în Înființarea Firmelor: Intrebari si Raspunsuri Esentiale”

Cât durează?
Datorită fluxului digital implementat, redactarea documentelor și întocmirea dosarului cu actele necesare se realizează în maximum 45 de minute de la solicitare .

Ce primesc?
– consultanță de specialitate
– redactarea documentelor și întocmirea dosarului
– înregistrarea dosarului la Registrul Comerțului
– ridicarea actelor firmei in cazul in care doresti actele pe format hartie.

Ce trebuie să fac pentru a înființa un SRL/PFA?
Simplu. Contactezi un consultant la 0723.326.274 sau te poți prezenta în unul din sediile noastre. Mai poți completa și formularul de contact si te sunam noi. Ne poti solicita si o ofertă pe juridic@legalio360.com sau legalio360@gmail.com

Pot înființa un SRL/PFA online?
Da. În plus durează mai puțin. Pentru siguranța ta, dacă nu este neaparat nevoie sa te deplasezi, poți alege înființarea firmei online indiferent de județul în care te afli. Sună acum un consultant si afla cum demarezi procedura de inființare firmă online.

Sediu Social/Intrebari frecvente

Gazduire Sediu Social
Ce este un sediu social si de ce am nevoie de el? Este adresa oficială a unei companii sau a unei organizații, care este înregistrată în documentele juridice și este utilizată pentru a primi corespondența și pentru a comunica oficial cu alte entități.

În ceea ce privește un SRL (Societate cu Răspundere Limitată), acesta poate avea sediul social la orice adresă fizică, de exemplu, într-un birou închiriat sau în proprietatea unei terțe părți. Acesta poate fi situat în orice locație, inclusiv într-un cartier de afaceri, într-un centru comercial sau într-o zonă rezidențială.

Chiar daca proprietarul poate decide să își ofere propriul imobil ca sediu social pentru SRL-ul său, acest lucru necesită încheierea unui contract de comodat între el și compania înființată.

În plus, în cazul în care proprietatea are mai multe camere, acestea pot fi folosite ca sedii sociale pentru mai multe firme.
În general, alegerea locației pentru sediul social depinde de nevoile și preferințele fiecărei companii, dar trebuie să respecte cerințele legale și să ofere un mediu de lucru adecvat pentru angajați.

Ce insemana gazduirea sediului social? Important de retinut, gazduirea sediului social al unei firme nu inseamna inchirierea unui spatiu pentru activitati de birou, se refera la faptul ca sediul social al unei firme poate fi stabilit intr-un spatiu furnizat de o alta companie care ofera servicii de gazduire.

Aceasta solutie poate fi utila pentru companiile care nu doresc sau nu au nevoie de un spatiu fizic propriu pentru activitatile de birou, dar au nevoie de o adresa inregistrata pentru sediul social.

Cand este necesar sa optati pentru gazduire sediu social? In cazul în care o companie dorește să își stabilească oficial sediul social într-un anumit loc. Există anumite situații în care este necesar sau benefic să aveți un sediu social, cum ar fi:

Obligativitatea legală: În unele țări, este obligatoriu ca, companiile să aibă un sediu social, unde sunt depuse toate documentele și actele necesare.

Accesul la finanțare: Pentru a obține împrumuturi sau finanțare, este posibil ca băncile sau investitorii să solicite o adresă fizică și un sediu social într-un anumit loc.

Credibilitate: Un sediu social poate oferi credibilitate și încredere clienților și partenerilor de afaceri, indicând faptul că, compania este înregistrată legal și are o locație fizică stabilă.

Acces la resurse: În funcție de locația sediului social, compania poate beneficia de acces la resurse specifice, cum ar fi forța de muncă calificată sau o infrastructură bună.
Îndeplinirea cerințelor fiscale: Companiile trebuie să plătească impozite și să depună documente fiscale, iar un sediu social este necesar pentru a îndeplini aceste cerințe.
În concluzie, optarea pentru gazduirea unui sediu social depinde de nevoile și cerințele specifice ale companiei, iar decizia trebuie luată în funcție de avantajele și dezavantajele oferite de fiecare opțiune.

Cat ma cost sa fac sediul social in apartamentul propriu?
In cazul cladirilor cu destinatie mixta (cum ar fi cazul apartamentului in care locuiesti si ai si sediul firmei), impozitul se calculeaza prin insumarea:
– impozitului calculat pentru suprafata folosita in scop rezidential si a impozitului determinat pentru suprafata folosita in scop nerezidential
– daca la adresa cladirii este inregistrat un domiciliu fiscal (sediu social) la care nu se desfasoara nicio activitate economica, se aplica impozitul pentru cladiri rezidentiale (impozitul nu se mareste)
– iar daca proprietarul nu declara la organul fiscal suprafata folosita in scop nerezidential, impozitul pe cladiri se calculeaza prin aplicarea cotei de 0.3% asupra valorii impozabile a imobilului

Orice SRL trebuie să aibă un sediu social, este adresa oficială și poate fi stabilit:
· într-o locuință (proprie sau a altcuiva)
· într-un spațiu închiriat sau pentru care ți se acordă drept de folosință cu titlu gratuit
· la cabinetul unui avocat, cu care vei încheia un contract de asistență juridică pentru o perioadă de maxim 1 an

Odată ce ai stabilit unde va fi sediul social, va fi necesar să închei un Contract de închiriere (dacă vei plăti o sumă de bani pentru a folosi spațiul) sau un Contract de Comodat (dacă vei putea folosi spațiul respectiv gratuit) între proprietarul spațiului și SRL-ul tău.

Dacă nu ai unde să stabilești sediul, te putem ajuta cu găzduirea sediului social în una din locațiile noastre de la 500de lei/an. Găzduirea sediului iti da dreptul de a-ți stabili adresa sediului în locația respectivă, fără să dispui de acel spațiul pentru a desfășura activității, este doar de corespondenta pentru autoritati.

Un SRL nou-înființat este neplătitor de TVA.
Devii în mod obligatoriu plătitor de TVA atunci când cifra de afaceri depășește 300.000 RON/an.
Optional, poți opta să devii plătitor de TVA de la infiintare chiar dacă nu o sa depasesti cifra de 300.000 Ron.
Pentru toate activitățile economice pe care vrei să le desfășori, trebuie să autorizezi la Registrul Comerțului codurile CAEN aferente.

În Actul Constitutiv ai un singur cod CAEN principal si restul secundare , Codul CAEN principal trebuie sa reprezinte 60% din venituri.

În funcție de locul unde se va desfășura activitatea, codurile CAEN pot fi autorizate la sediul social, la un punct de lucru sau la terți (dacă vei desfășura activitățile în alte locații, spre exemplu de la sediile clienților tăi, remote, de pe teren, etc.), acest aspect trebuie sa il discutam de la inceput.

Orice SRL trebuie să aibă un capital social.
Valoarea minimă a capitalului social este de 1 RON / asociat, pentru un SRL cu un singur asociat capitalul social minim este de 1 RON, pentru un SRL cu doi asociați, capitalul minim este de 2 RON, și așa mai departe.

Capitalul social nu se mai depune la bancă înainte de înființarea firmei, ci după înființare, odată cu deschiderea unui cont curent bancar în numele firmei.

Chiar dacă valoarea minimă a capitalului este de 1 RON, îți recomandăm să alegi o valoare de cel puțin 200-400 de RON, firma beneficiind de mai multă credibilitate în relația cu partenerii.

Capitalul social, ulterior poate fi folosit în activitatea curentă a firmei.