Inființare PFA / I.I /I.F Simplificată

Timpul tau este pretios, discută cu un consilier și înființăm PFA-ul împreună, asa vei scapa de cozile de la Registru.

„De la Idee la Realitate Financiară”

Te contactăm în cel mai scurt timp pentru a discuta în detaliu nevoile afacerii tale. Luăm deciziile împreună pentru a fi sigur că ai PFA-ul înființat corect.

Ce acte sunt necesare?

•          Document de identificare: C.I. / Pașaport sau alt tip de document(resident in Romania)
•          Act proprietate deținere imobil/locuință pentru stabilirea sediului social ( daca sediul va fi la adresa aleasa de dumneavoastra),
Dacă nu ai unde să iti stabilești sediul, te putem ajuta cu găzduirea în una din locațiile noastre de la 550 de lei/an. Găzduirea sediului iti da dreptul de a-ți stabili sediul în locația respectivă, fără să dispui de acel spațiul pentru a desfășura activității, este doar de corespondenta pentru autoritati.
•          Procura notariala la infiintare
•          Formulare ORC sunt completate si întocmite de noi, tot ce trebuie sa faci este sa le semnezi.

Cât durează?

Ce primesc ?

  • consultanță de specialitate
  • redactarea documentelor și întocmirea dosarului
  • înregistrarea dosarului la Registrul Comerțului
  • ridicarea actelor firmei

Ce trebuie să fac pentru a înființa un PFA?

Nimic mai simplu, contactezi un consultant la 0723.326.274 sau ne poti solicita o ofertă la legalio360@gmail.com. Actele se pot face si online, În plus durează mai puțin. 

Cât mă costă?

Tarife înființare PFA: 550 lei, indiferent de locul in care te afli.

Ce se schimbă în cazul PFA-urilor în sistem real din 2024!

Din 2024, contribuția la sănătate se va calcula raportat la venitul net în locul plafoanelor de 6, 12 și 24 de salarii. De asemenea, ea devine o cheltuială deductibilă, iar PFA-urile care au venituri anuale mai mici de 60 de salarii minime vor plăti 10% din venitul net. Există două excepții însă:

  • PFA-urile care au venituri anuale mai mici de 6 salarii minime (19.800 de lei) vor plăti contribuția la sănătate raportat la acest plafon minim, adică 1.980 de lei. Fac excepție de la această regulă PFA-urile care au și contract de muncă în paralel, studenții și persoanele cu handicap. Acestea vor plăti 10% din venitul net, chiar dacă suma încasată este mai mică de pragul de 6 salarii.
  • PFA-urile care au venituri anuale mai mari de 60 salarii minime (198.000 de lei) vor plăti contribuția la sănătate plafonat, adică 19.800 de lei. 

Contribuțiile la pensie și impozitul rămân neschimbate. Astfel, contribuția la pensie este de 25% din plafoanele de 12 și 24 de salarii minime, după cum urmează: 

  • Pentru venituri mai mici de 12 salarii (39.600 de lei)- nu este obligatorie contribuția la pensie.
  • Pentru venituri între 12 și 24 de salarii – contribuția se calculează raportat la plafonul de 12 salarii.
  • Pentru venituri mai mari de 24 de salarii (79.200 de lei) – contribuția se calculează raportat la plafonul de 24 salarii. 

Ce se schimbă pentru PFA-urile la normă de venit din 2024!

În cazul PFA-urilor la normă de venit contribuția de sănătate se va calcula raportat la valoarea normei în locul plafoanelor de 6, 12 și 24 de salarii. 

Un PFA se poate încadra la normă de venit dacă îndeplinește simultan două condiții: 

PFA-urile care în 2023 au venituri care depășesc pragul de 25.000 de euro vor fi nevoite ca din anul următor să fie impozitate în sistem real și să plătească taxe pe baza venitului net.